Zirai don felaketinde çiftçiye rekor tazminat ödenecek

Tarım Bakanlığı, Zirai Don Felaketinin Zararlarını Gidermek İçin Harekete Geçti

Türkiye tarihinin en büyük ‘zirai don felaketi’ olarak adlandırılan afetin yaralarını iyileştirmek amacıyla 34 farklı ilde önemli adımlar atıldı. Bu felaket sonucunda 16 farklı meyve türü zarar gördü. Tarım Bakanlığı ekipleri, felaketin boyutlarını belirlemek adına sahada titiz bir çalışma yürütüyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, zararın nihai boyutu hakkında net bilgilerin 1 ay içerisinde ortaya çıkması bekleniyor. Bugüne kadar elde edilen verilere göre, kayısı üretiminde yüzde 90’a varan, üzüm ve fındık üretiminde ise yüzde 50’nin üzerinde kayıp yaşandığı öngörülüyor.

Sigorta Poliçeleri ile Zararlar Karşılanacak

Zirai don felaketi, 1 Şubat – 14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen olaylar kapsamında değerlendirildi. Tarım sigortası yaptıran üreticilere, sigorta poliçeleri kapsamında zararlarını karşılayacak ödemeler yapılacak. TARSİM ekipleri, hasar tespitleri ve ekspertiz raporları konusunda hızla harekete geçerek, zarar ödemelerini gerçekleştirecek. Sigorta yaptıran çiftçiler, yaşadıkları zarar oranı doğrultusunda tazminat alabilecekler. TARSİM verilerine göre, sigorta kapsamında olan ürünlerde zarar oranı şu şekilde belirlendi: üzümde yüzde 54, kayısıda yüzde 28, fındıkta yüzde 22 ve elma üretiminde yüzde 25.

Çiftçilere Destek Olunacak

Tarım sigortası bulunmayan çiftçilerin de bu süreçte yalnız bırakılmayacağı belirtildi. Don paket sigortası yaptırmamış ancak Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan üreticilere zarar gören mahsullerinin karşılanması adına destek verilecek. Bu üreticilerin bu dönemde yaptıkları harcamalar, don hasar oranları dikkate alınarak hesaplanacak ve belirli bir miktar destek olarak kendilerine ödenecek. Örneğin, bir çiftçi 1.000 TL harcama yaptıysa ve yaşadığı zarar yüzde 100 ise, Tarım Bakanlığı tarafından yapılan 1.000 TL’lik ödeme tamamlanacak. Eğer zarar oranı yüzde 50 ise, çiftçiye 1.000 TL’lik harcamasının yarısı, yani 500 TL devlet tarafından karşılanacak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı Karahan, 6 Mayıs’ta Meclis’te sunum yapacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 6 Mayıs’ta sunum yapacak.

Hava aracı ve parçalarının sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar belirlendi

Hava aracı ve ilgili ürün, parça ve cihazın uçuşa elverişlilik ve çevresel sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Karma yem çevreye kazandırıyor

Karma yem üretiminde büyüme adımlarını hızlandıran Ofis Yem, Adana yatırımını faaliyete geçirdi. Saatte 80 ton üretim kapasitesine sahip olan yeni tesis, Türkiye ve Ortadoğu’nun en yüksek kapasiteli ve en modern üretim altyapısına sahip yem fabrikalarından biri olarak üretime başladı.

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Yaz sezonu yaklaşırken dolandırıcılar harekete geçti: Araç kiralarken bunlara dikkat!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, günlük ve kısa dönem araç kiralamalarında yaşanan tüketici mağduriyetlerine dikkati çekerek, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi, gerek kiralama sürecinde gerekse sonrasında tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir