Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı: Kimya Mühendisi ve İş Dünyasının Tanınan İsmi

Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, kimya mühendisliği ve işletme eğitimi almış ve kariyerinde çeşitli sektörlerde yöneticilik yapmıştır. GP-Trust’un kurucusu olan Eczacıbaşı, iş dünyasındaki girişimleriyle tanınmaktaydı. Ancak, 6 Mayıs 2025 tarihinde 65 yaşında hayatını kaybetti ve ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı

Pınar Eczacıbaşı’nın Kariyeri ve Hayatı

Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinden biridir. Vedat Eczacıbaşı’nın kızı olan Pınar Eczacıbaşı, Işık Lisesi mezunu olup ABD’de New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yapmıştır. Kariyerine Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, daha sonra Tekstilbank ve ING Barings’te yöneticilik yapmıştır. 2004 yılında ise GP-Trust şirketini kurmuş ve iş dünyasındaki başarısını perçinlemiştir. Ayrıca, Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucusu ve Avrupa Yatırım Fonu girişimlerinde aktif rol almıştır. Kültür ve sanat alanlarında da önemli katkıları olmuştur.

Pınar Eczacıbaşı, 6 Mayıs 2025 tarihinde 65 yaşında iken tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Related Posts

Bakan Tekin açıkladı: Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

ALES-2 ne zaman, saat kaçta? Sınav giriş belgeleri yayınlandı! İşte ALES sınav yerleri sorgulama ekranı: ÖSYM AİS

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Kabataş’ın gururu

Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Deniz Güler yurtdışındaki 30 farklı üniversiteden burslu kabul alarak köklü lisenin tarihine adını rekorla yazdırdı. Berkeley, California, Toronto ve British Columbia gibi üniversitelerden kabul alan Güler, dünyanın en iyi 11’inci üniversitesi olan Pennsylvania Üniversitesi’nde biyofizik okumayı tercih etti.

Öğretmenlere ‘Parayı iade edin’ duyurusu

Tayin atamalarında öğretmenlere 2 kez yapılan yolluk ödemesi için geri iade talep edilecek. Çifte ödemenin fazlası için öğretmenlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Muharrem ayı orucu için araştırmalar hız kazandı. Muharrem orucu fazileti Diyanet sayfasından paylaşıldı. “Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir (Müslim, Sıyâm, 202-203 [1163]). Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir. Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? İşte, Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…