MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Huawei FreeBuds Pro 4 HarmonyOS NEXT ile Şov Yapacak
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Huawei FreeBuds Pro 4'ün HarmonyOS NEXT ile geleceği duyuruldu.
Bakan Kurum Hatay’ı tarihin ve kültürün merkezi yapmayı hedefliyor
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'ı yeniden tarihin, kültürün ve medeniyetin merkezi…
ABD, Gazze’de acil ateşkes tasarısını dördüncü kez veto etti
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve Gazze'de ateşkes talep eden tasarı, ABD'nin oyuyla reddedildi.