Yapay zeka platformlarıyla kripto cüzdanlarını hedef alıyor

PRODAFT: EncryptHub, Web3 Geliştiricilerini Hedef Alan Yeni Bir Kampanya Başlattı

İsviçre merkezli siber güvenlik firması PRODAFT, finansal amaç güden tehdit aktörü EncryptHub’un, Web3 geliştiricilerini hedef alan yeni bir kampanya başlattığını duyurdu. Bu grup, Norlax AI gibi sahte yapay zeka platformlarını kullanarak kurbanlarını tuzağa düşürüyor. Sahte iş teklifleri ve portföy değerlendirme davetleri ile geliştiricileri çeken bu platformların arkasındaki amacın, Fickle Stealer adlı bilgi çalma yazılımını kurbanların cihazlarına yüklemek olduğu belirtiliyor.

Web3 Geliştiricileri Hedefte

Web3 geliştiricileri, kripto para cüzdanları, akıllı sözleşme kodları ve hassas test ortamlarına erişim sağladıkları için saldırganların öncelikli hedefi haline gelmiş durumda. Bu geliştiriciler genellikle serbest çalışıyor veya merkeziyetsiz projelerde yer aldıkları için klasik koruma yöntemleriyle korunmaları zorlaşıyor.

Siber Saldırılar Nasıl Gerçekleşiyor?

Saldırı zinciri, geliştiricilere sahte iş görüşmesi veya portföy incelemesi bahanesiyle Telegram ve X gibi platformlardan sahte toplantı bağlantıları göndererek başlıyor. Bu taktiği kullanan saldırganlar, aynı zamanda Remote3 adlı Web3 iş ilanı platformuna başvuranları da aynı yöntemle hedef alıyor. Saldırganlar, kurbanları Google Meet üzerinden görüşmeye çağırıp ardından Norlax AI’ya yönlendirerek tuzağa düşürüyor.

Kurbanlar, sahte bir hata mesajı altında güncel olmayan ses sürücüsü uyarısı alıyor. Mesajdaki bağlantıya tıkladıklarında, gerçekte zararlı bir yazılım olan ve Realtek HD Audio Driver gibi görünen bir dosya indiriliyor. Bu yazılım, PowerShell komutlarıyla Fickle Stealer’ı cihazda aktif hale getiriyor.

Yeni Ransomware ve Saldırı Teknikleri

PRODAFT, tehdit aktörleri EncryptHub gibi grupların sahte AI uygulamaları aracılığıyla kripto cüzdanları, geliştirici kimlik bilgileri ve hassas proje verilerini başarıyla topladığını belirtiyor. Bu verilerin yasa dışı piyasalarda satılması veya kötü amaçlı kullanılmasıyla farklı para kazanma stratejilerine işaret ediliyor.

Ayrıca, Trustwave SpiderLabs Haziran 2025’te ortaya çıkan KAWA4096 adlı yeni bir fidye yazılımını tanıttı. ABD ve Japonya merkezli şirketlere saldıran bu yazılım, paylaşılan ağ sürücülerindeki dosyaları hızlıca şifreleyen çoklu iş parçacığı kullanan yeni bir yöntemi benimsemiş durumda.

Diğer yandan, BlackByte grubunun bir parçası olduğu iddia edilen Crux adlı başka bir fidye yazılımı da Temmuz ayında keşfedildi. Saldırganlar, RDP üzerinden elde edilen meşru kullanıcı bilgileriyle ağlara sızarak kötü amaçlı komutları gizleme ve sistem kurtarma seçeneklerini devre dışı bırakma yoluna gidiyor.

Siber güvenlik uzmanları, bu tür saldırılara karşı Windows işlemlerini dikkatle izleyen ve uç nokta algılama-tepki sistemlerini kullanan kurumların saldırganları erkenden fark edebileceğini öneriyor.

Related Posts

Gmail kullanıcıları dikkat! O özelliği kullananların hesabı çalınabilir

Google’ın yapay zeka destekli yeni hizmeti Gemini, siber dolandırıcıların hedefi haline geldi. Uzun e-postaları kullanıcılar için kısa ve anlaşılır özetler haline getiren bu özellik, kötü niyetli kişilerce manipüle edilerek istismar ediliyor. Kullanıcılara bir kod gönderen kötü niyetli kişiler hesapları çalmayı hedefliyor.

Robocop adaleti sağlamaya geliyor

Polonya merkezli Teyon stüdyosu, 2023 yılında çıkan RoboCop: Rogue City ile büyük ses getirmişti. Şimdi ise, “Unfinished Business” adlı bağımsız genişletme paketiyle oyuncuları tekrar Yeni Detroit’in karanlık sokaklarına çağırıyor. Bu yeni yapım …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Otomotiv devi Stellantis’te kriz: Üretim tesisleri kapanabilir

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarına yönelik sıkılaştırılmış hedefleri nedeniyle zorlu bir sürecin eşiğinde. Şirketin Avrupa Başkanı Jean-Philippe Imparato, mevcut şartlar altında bu hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, Stellantis’in 2,5 milyar euroya kadar para cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Mark Zuckerberg “Süper Yapay Zeka” için özel bir ekip kuruyor!

Meta çatısı altında kurulacak olan bu yeni ekibin başında bizzat Mark Zuckerberg yer alacak.